Platformbrede plastic actie in Amersfoort rondom Dag van de Duurzaamheid

In de week rond 10 oktober, dag van de duurzaamheid, vindt de actieweek voor de plastic soep plaats die we vorig jaar tijdens de duurzame beursvloer gekozen hebben als platformbreed thema. Na afgelopen donderdag een duurzaam integratiediner en een duurzaamheidscafé over de ‘Afvalloze Stad’ in deze  “plastic week”, volgen dit weekend nog de volgende activiteiten:
– Op 12 oktober van 12.00-16.00 uur op de markt (Hof), ruilen van plastic tasjes door duurzame exemplaren in samenwerking met diverse leden en niet-leden van het Platform.
– Op 13 oktober van 14.00-15.00 uur plastic opruimgroepen in zoveel mogelijk wijken van Amersfoort. Kijk hier voor de wijkindeling en nadere informatieWil je op een later moment weer meedoen met een groep? Mail ons.
– Leefstijlactie: spreek met jezelf af in de week van 6 t/m 13 oktober geen enkel plastic tasje aan te nemen. Bezegel die afspraak met een druk op de vote-knop hieronder (speciaal voor mobiele versie) of hiernaast —>

Ik spreek af dat ik nergens een plastic tasje aanneem. Ik gebruik een eigen tas

Laden ... Laden ...

– Gastlessen over de plastic soep op diverse scholen.
– In het voorjaar vond er een duurzaamheidscafé over de plastic soep en een publieksactie op de Smaak van de Streek plaats.

Laat wat van je horen