Nadere informatie Zwerfplastic Opruimactie

Het is fijn als iedereen zelf handschoenen en/of knijpstokken en een vuilniszak voor het vuil meeneemt. Een metalen vleestang (paar euro in de supermarkt) is ook handig, dan hoef je niet zo te bukken. Als je ook ander zwerfvuil wilt meenemen, doe dat dan in een andere zak want dan kan het afval gescheiden weggegooid worden. Gooi je alle plastic in de plasticverzamelbak in je wijk?
De route die je team gaat lopen mag je zelf weten. Als je team groter is, kan je opsplitsen en op het einde nog even afspreken bij het startpunt.
We vinden het leuk als je een foto maakt van je team met het afval dat jullie opgeruimd hebben. Stuur deze naar ons, dan zetten wij dat op onze website. Als je een foto met hoge resolutie maakt, heb je kans dat jouw team gekozen wordt door een redactie van een geïnteresseerde huis-aan-huiskrant!
Ik neem voor mijn eigen team koffie en thee mee met iets lekker, voor na afloop. Idee?
Wij zorgen voor een persbericht vóór de actie. Deze actie is vooral bedoeld om via kranten aandacht te krijgen voor de plastic soep. Het opruimen van plastic afval is helaas een momentopname, vaak ligt het er na korte tijd weer.
Veel succes en bedankt voor het meedoen!

Laat wat van je horen