Duurzaam Inbreiden: 1e Zelfbouwcafé

In 2015 presenteert Z, centrum voor zelfbouw en zelfbeheer in Amersfoort in samenwerking met FASadE, Forum voor Architectuur en Stedenbouw aan de Eem vier zelfbouwcafé’s. Tijdens elk café staat een initiatief centraal en een plek in de stad die om initiatief vraagt. De cafe’s zijn bedoeld om te leren, te netwerken en (stoute) plannen te maken.

Achtergrond van zelfbouwcafé is de opkomst van nieuwe vormen van opdrachtgeverschap, zoals burgerinitiatieven, zelfbouw en kleinschalig ondernemerschap. Wat zijn de potenties van dit nieuwe opdrachtgeverschap? Is het een alternatief voor de grootschalige nieuwbouw van de laatste decennia?

De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 22 januari. Locatie is doe-het-zelf café de Rooie Cent (Hooglandseweg Zuid 34, Amersfoort)

Programma

  • 19.30 – 20.00 inloop
  • 20.00 – 20.30 initiatief in spotlight: presentatie door Peter Rook, initaitiefnemer voor het voormalig wijkcentrum De Boerderij in Nieuwland
  • 20.30 – 21.00 plek in spotlight: presentatie door Johanna van der Werff namens BIZ! over de ontwikkeling van de Zonnehof en omgeving
  • 21.00 – 22.00 informele uitloop

Meer informatie: post@z033.nl

Laat wat van je horen