Teken de petitie voor behoud van de War

Platform Amersfoort Duurzaam vraagt uw steun voor het behoud van een fabriekscomplex aan de Eem te Amersfoort: de WAR. De WAR is gevestigd in de oude luciferfabriek aan de Eem uit 1881, een fabriek die na overname uitgroeide tot fabriekscomplex van de Nederlandse Kleurstoffen Industrie en ook wel bekend is onder de naam van de laatste eigenaar Warner & Jenkinson. Het complex is al enige jaren eigendom van de gemeente Amersfoort en heeft het een onzekere toekomst. Meer informatie over de fabriek staat op de website van USINE.
Het complex is al jaren in gebruik bij de WAR. De WAR is een mooi en belangrijk initiatief, waar kunst, innovatie, wetenschap, duurzaamheid en erfgoed op een unieke manier samenkomen. In het toekomstplan van de WAR worden deze activiteiten voortgezet en uitgebreid en wordt de oudste fabriek van Amersfoort onderdeel van de publieke ruimte rond de Eemhaven. De WAR heeft jaren geïnvesteerd in deze plek, en heeft laten zien daar – zonder subsidie – een goed programma neer te kunnen zetten.
De gemeente Amersfoort dreigt het pand te verkopen aan de hoogste bieder. Dat zou de plannen voor de WAR geen goed kunnen doen. Het initiatief De WAR biedt de beste garantie dat het oudste industriële complex aan de Eem behouden blijft.
A.s. dinsdag wordt Warner Jenkinson in de ronde van de Amersfoortse Gemeenteraad besproken. Heeft u de petitie al getekend?
Manifest voor het behoud van De WAR in Amersfoort, plek voor kunst, theater, wetenschap, duurzaamheid en innovatie.
Platform Amersfoort Duurzaam zal namens de leden en vrienden van het Platform een brief aan de gemeenteraad sturen.

Laat wat van je horen